BIBLE QUIZ
(Letter of St. Paul to Philippians)
                                          Multiple Choice Questions
1. Whose name did St. Paul mentioned along with him as servants of Jesus Christ?
    a. Barnabas             b. Silas                    c. Timothy               d. Gaius
        Answer: c (Ch.1: 1)
2. To which place /Region did St. Paul write this letter?
    a. Corinthians b. Galatians                  c. Ephesians            d. Philippi
        (NB: the answer should be Philippi not Philippians) Answer: d (ch 1:1)
3. How did St. Paul desire his life as he said “For to me to live is Christ, and to die is….”
    a. Lose                 b. Gain                             c. Better                d. Rejoice
        Answer: b (Ch 1:21)
4. Which part of our body did St. Paul mentions that should “confess that Jesus Christ is Lord..”
    a. Knee                 b. Ears                             c. Tongue                d. Brain
        Answer: c ( Ch; 2:11)
5. To whom do St. Paul says, “That ye may be blameless and harmless or innocent and ye shine as lights
    in the World”
    a. Gentiles             b. Sons of God              c. Pharisees             d. Daughters of Men
        Answer: b ( Ch: 2:15)
6. To whom do St. Paul wants to send shortly to Philippi
    a. E-paph-ro-di’tus                          b. Timothy              c. Clement                 d. Silas
        Answer: b ( Ch 2:19)
7. To who did St. Paul wanted to send as it was necessary, who is his brother and companion in labor.
    a. E-paph-ro-di’tus                b. Timothy                        c. Clement                 d. Silas
        Answer: a ( Ch 2:25)
8. About whom did St. Paul mentions that “ he was sick near unto death, but God had mercy on him”
    a. E-paph-ro-di’tus                b. Timothy               c. Clement               d. Stephen
        Answer: a (Ch 2:27)
9. St. Paul says, Beware of….” What?
    a. False Prophets                  b. Dogs          c. Wicked People         d. False Christ
        Answer: b 9 (Ch. 3:2)
10. On which day was St. Paul circumcised?
    a. Third Day                       b. Seventh Day c. Eight Day               d. Tenth Day
        Answer: c ( Ch: 3:5)
                                                        1
11. As Paul mentioned, out of the 12 Tribes, which tribe did he belongs to?
    a. Judah                           b. Levi                   c. Benjamin             d. Asher
         Answer: c (Ch: 3:5)
12. To which Sect did St. Paul belong to?
    a. Herodious                       b. Sadducees              c. Pharisee             d. Scribes
         Answer: c (Ch: 3:5)
13. As a believer of Christ, where is our citizenship as mentioned by St. Paul?
    a. Heaven                          b. Hell                   c. Indian               d. None of them
         Answer: a (Ch: 3:20)
14. How do our requests be made known unto God as mentioned by St. Paul?
    a. By Prayers & Offerings                            c. By Prayers & Supplications
    b.   By Prayers & Petitions                          d. By Prayers and Fasting
         Answer: c (Ch: 4:6)
15. What was the “calling of God” in Christ Jesus for St. Paul when he says, “I press toward the mark for
    the prize?
    a. Heavenly Calling                b. High calling           c. Holy calling         d.God’s calling.
         Answer: b (Ch 3:14)
16. How many times is the word Jesus Christ or Christ mentioned in the letter of Philippians (4 chapters,
    approx)
    a. 58                      b. 48                     c. 38           d. 28
         Answer: c (let them count)
17. How many verses do you find in chapter 1 of St. Paul letter to Philippians?
    a. 28                      b. 29                     c. 30           d. 31.
         Answer: c
18. How many verses do you find in chapter 2 of St. Paul letter to Philippians?
    a. 28                      b. 29                     c. 30           d. 31.
         Answer: c
19 How many verses do you find in chapter 3 of St. Paul letter to Philippians?
    a.   21                    b. 22                     c. 23           d. 24.
         Answer: a
20 How many verses do you find in chapter 4 of St. Paul letter to Philippians?
    a. 13                      b. 23                     c. 33           d. 34.
    Answer: b
                                                         2
 21. What was the last word did St. Paul stop his letter to Philippians
      a. Grace be unto you      b. Greet you              c. Amen           d. Grace and Peace of our Lord Jesus
      Christ.
      Answer: c (Ch: 4:23)
22. What salutation (Greetings) did St. Paul use in beginning of his letter to Philippians?
      a. Grace and Peace unto you          b. Greet you   c. Peace          d. All saints salute you
      Answer: a (Ch: 1:2)
 23. To which household did St. Paul introduced in his closing of his letter to Philippians in Chapter 4?
      a. Clement’s household                                         b. Euodias Household
      c. Syntyche household                                          d. Caesar’s household
      Answer: d (Ch; 4:22)
24. Which two Servants of God names did St Paul took as Examples in Chapter 2?
      a. E-paph-ro-di’tus / Barnbas                                  c. Euodias / Syntyche
      b. E-paph-ro-di’tus / Timothy                                  d. Timothy/ Clement
      Answer: b (Ch 2: 19, 25)
25. What was the important message St. Paul wanted to tell us from this four chapters?
      a. Joy                    b. Peace                  c. Care                   d. Love
      Answer: c ( Ch 4:10)
26. How many total verses do you find in the whole four chapters?
      a. 94                     b. 104                    c. 106                    d. 108
      Answer: b ( let them count)
 27. From where did St. Paul write this letter?
      a. From Prison                                      b. From rented Home
      c. From first Missionary Journey                    d. From Clement’s home.
      Answer: a.
28. From which chapter and verse of the letter do you find the statement, “Rejoice in the Lord
      always: and Again I say, Rejoice?
      a. Chapter 1: 12          b. Chapter 2:11           c. Chapter 3:14           d. Chapter 4:4
      Answer: d
29. From which chapter and verse do you find, A blessing “ But my God shall supply all your
      need according to His riches in glory by Christ Jesus.”
      a.        Chapter 1: 10   b. Chapter 2:12           c. Chapter 3:7             d. Chapter 4:19
      Answer: d
30. From which chapter and verse do you find the statement, “That at the name of Jesus every
    knee should bow….”
  a. Chapter 1:11               b. Chapter 2:10           c. Chapter 3:10            d. Chapter 4:10
                                                          3