UNIT 1 TEENAGE LIFE
Section 1 Listening and Speaking & Reading and
                                        Thinking
                                          基础知识自测
Ⅰ.单词拼写☉%*52¥31¥*%☉
1.She would have loved to have a better-paying job with more                        (责任).
答案:responsibility
2.Since his parents died early, he had to earn his own living when he was a
                (青少年).
答案:teenager
3.Things were happening too quickly and Brian was                       (迷惑的).
答案:confused
4.This can become a driving force for social                  (前进).
答案:advance
5.He likes to                 (辩论)issues with his friends.
答案:debate
6.The role will be the biggest c                of his acting career.
答案:challenge
7.Besides knowing some Japanese, she was f                     in Russian.
答案:fluent
8.Martha g                  from high school two years ago.
答案:graduated
9.We’dr                  you to book your flight early.
答案:recommend
10.The new bridge has been finished two years ahead of s                     .
答案:schedule
Ⅱ.单句语法填空☉%0#0#3@#6%☉
1.I became a teacher because I preferred books and people                        politics.
答案:to
2.This kind of soil is not                (suit) for growing peanuts.
答案:suitable
3.We need to take                    (responsible) for looking after our own health.
答案:responsibility
4.The man quarreled with his boss and                     (quit) the job.
答案:quitted
5.Did you already sign up                   the driver’s education class?
答案:for
6.When I was a                   (teenage), my dad and I went on many hunting and
fishing trips together.
答案:teenager
7.You have to find a good way                    (solve) the problem.
答案:to solve
8.I was prepared                  the worst when I heard the news.
答案:for
9.I’ll hand                leaflets after school to earn my tuition.
答案:out
10.I can’t speak English                      (fluent) as I am out of practice.
答案:fluently
Ⅲ.单句写作☉%1¥4**25*%☉
1.每次学校开运动会,我都报名参加三个项目。
Each time the school had a sports meeting, I
        .
答案:signed up for three events
2.她 80 岁了,不能再照顾自己的生活了。
She’s 80 and                                                        life any more.
答案:can’t manage on her own
3.学生们为运动会做了充分准备。
The students                                             the sports meeting.
答案:are well prepared for
4.她已经习惯了住在城里。
She                                                     in the city.
答案:has got used to living
5.如果你落后了,你必须赶上班上的其他同学。
If you fall behind, you                                             the rest of the class.
答案:must keep up with
Ⅳ.课文语法填空☉%*49@99##%☉
   Adam is a freshman at senior high school.                    1       (go) from junior high
school to senior high school is a         2      (real) big challenge. The first week was a
little   3    (confuse) to him.
     First, he had to decide which courses to choose.               4    the help of the school
adviser, he chose the suitable ones such as maths, English, Chinese and so on.
Although he thinks Chinese is a very difficult language, he hopes to be fluent in it
when he graduates. He         5        (recommend) to sign up for          6      (advance)
literature because he’s good at English.
     He had to choose extra-curricular            7    (activity), too. He tried to join the
school football team, but the coach told him that he didn’t play well enough. Even
so, he won’t quit. He will find a way to improve            8       his own so that he can
make the team next year. So he joined a volunteer club instead.
     He is a bit worried about keeping           9     with the
     other students in his advanced course, and it’ll be quite difficult to get              10
(use) to all the homework. Still, he’s happy to be here. He’ll be well prepared for
university or whatever else comes in the future.
1.              2.                3.
4.              5.                6.
7.              8.                9.
10.
答案:1.Going 2.really 3.confusing 4.With 5.was recommended 6. advanced
7.activities 8.on 9.up 10.used
                                         学科素养提升
Ⅰ.阅读理解☉%5¥9¥*@70%☉
(2021·青岛崂山四中高一上月考)
      If you are studying at school, do be a polite and clever student! There is no
excuse for not doing your assignments. If you can’t come to school, you should
call your teacher or your classmate and ask about homework. It is your
responsibility to find out what homework you have missed. It is not the teacher’s
job to remind you of the missed assignments.
      You must not be absent on a test day. If you are seriously ill, call and let the
teacher know you will not be there for the test. If your teacher allows a make-up
test, you should take the test again within one or two days after you return to
class. Serious illness is the only reason for missing a test.
      Be on time! It is impolite to be late. Also, it bothers other students. If you
must come in late, be sure to do it quietly. Have your books and papers out of
your bag before you come into the classroom. Then go to your seat and sit down
quietly. In the USA, it is not necessary to knock before you enter the classroom.
Most teachers will give you a low grade if you are often late.
      In America, you should call your teacher by his or her last name instead of
“teacher”. Also you should use Mr, Miss, Ms or Mrs before the last name (such as
Mrs Smith or Mr Jones). This is polite.The teacher will tell you the title that he or
she likes. It is impolite in the USA to eat, drink or chew gum during class. Don’t do
these until the break. Also, removing your shoes in the classroom is not polite.
1.What should you do if you miss a class?
A.Give an excuse for missing the assignments.
B.Tell the teacher you can’t come to school or do the assignments.
C.Call your teacher or your classmate to find out what assignments were given.
D.Ask your teacher to remind you of the missed assignments.
答案:C
解析:细节理解题。根据文中第一段第三句内容可知答案,故选 C。
2.What does “a make-up test” in Paragraph 2 refer to?
A.A test for all students.
B.A test for the students missing the last test.
C.A test for the students with low scores.
D.A test for whoever didn’t do well in the last test.
答案:B
解析:词义猜测题。根据第二段第二句内容以及后面的“take the test again”可知,划线短语的意思是为错过上次考试的同学准备的“补考”,
故选 B。
3.When can a student miss a test according to the passage?
A.When he or she is late for the test.
B.When he or she doesn’t want to have the test.
C.When he or she failed another test.
D.When he or she is really sick.
答案:D
解析:细节理解题。根据第二段第二句和最后一句内容可知,只有在生重病的时候才能错过测试,故选 D。
4.In America, if your teacher’s name is Susan Black, what should you call her
politely?
A.Teacher Black
B.Ms Susan
C.Susan Black
D.Ms Black
答案:D
解析:推理判断题。根据题目中的 her 可知,这是一个女性的名字,同时根据最后一段第二句内容可知,应将姓放在称谓语后面,故选 D。
5.Which of the following is NOT true according to the passage?
A.A student is thought to be impolite when he/she takes off his/her shoes in the
classroom.
B.A student is thought to be impolite when he/she eats and drinks in class.
C.When a student is late for class, he/she must knock before he/she enters the
classroom.
D.A student is thought to be impolite when he/she doesn’t come for class on time.
答案:C
解析:推理判断题根据文章第三段第二、三、四句内容可以推断,当学生迟到后,应该不要影响其他学生,悄悄地走进教室,故选 C。
Ⅱ.七选五☉%3¥7*¥31¥%☉
(2020·本溪一中高一上月考)
    If you feel depressed(消沉的),it’s best to do something about it—depression
doesn’t just go away on its own. In addition to getting help from a doctor,here are
four things you can do to feel better.
    Exercise.
    Take a 15-to-30-minute walk every day or dance if you prefer.       1     But
make yourself do it anyway. Once you get in the exercise habit,it won’t take long
to notice a difference in your mood.
    Provide yourself with good nutrition(营养).
    Depression can affect appetite(食欲). Some people may not feel like eating at
all while others might overeat.    2      So eat plenty of fruits and vegetables and
get regular meals.
    Find out troubles.
       3     When you know what’s got you feeling blue and why,talk about it
with a caring friend.Talking is a way to receive some understanding. If there’s no
one to tell,pouring your heart out to a journal works just as well.
       4
    Depression affects a person’s thoughts,making everything seem unhappy and
hopeless. If depression has you noticing only the negative, make an effort to
notice the good things in life. Try to notice one thing,and then try to think of one
more. Consider your strengths or gifts.
    Most of all,don’t forget to be patient with yourself.   5
A.Depression takes time to heal.
B.Take action to solve problems.
C.Look on the bright side.
D.Proper nutrition can affect a person’s mood and energy.
E.Try to make out any situations that have led to your depression.
F.People who are depressed may not feel much like being active.
G.With depression,a person’s creativity and sense of fun may seem blocked.
1.               2.                3.
4.               5.
答案:1.F   2.D   3.E 4.C   5.A
解析:1.根据空格后的“But make yourself do it anyway.Once you get in the exercise habit, it
won’t take long to notice a difference in your mood.”可知,此空应是指人的心情会影响人锻炼的积极性。故选
F。
2.这一整段都在讲心情低落会影响食欲,所以要注意给自己补充营养,只有选项 D 与饮食营养有关,故选 D。
3.根据本段小标题“Find out troubles.”可知,选项 E 正好与其相承接,故选 E。
4.根据空格后的“If depression has you noticing only the negative, make an effort to
notice the good things in life.”可知,选项 C 正好是对这段内容的概括,故选 C。
5.根据空格前一句“Most of all, don’t forget to be patient with yourself.”可知,选项 A 在意思上正好与其相
承接,故选 A。