0% found this document useful (0 votes)
481 views3 pages

False - True - True - False

Kundan Kumar scored 15 out of 20 on a supply chain management exam. The exam consisted of multiple choice and true/false questions testing concepts like inventory management, distribution channels, and the bullwhip effect. Key points covered include that wholesalers and retailers rely on storage warehouses, inventory holding costs range from 15-30%, and information flows in two directions in a supply chain while materials flow in one.

Uploaded by

Subham Singh
Copyright
© © All Rights Reserved
We take content rights seriously. If you suspect this is your content, claim it here.
Available Formats
Download as DOCX, PDF, TXT or read online on Scribd
0% found this document useful (0 votes)
481 views3 pages

False - True - True - False

Kundan Kumar scored 15 out of 20 on a supply chain management exam. The exam consisted of multiple choice and true/false questions testing concepts like inventory management, distribution channels, and the bullwhip effect. Key points covered include that wholesalers and retailers rely on storage warehouses, inventory holding costs range from 15-30%, and information flows in two directions in a supply chain while materials flow in one.

Uploaded by

Subham Singh
Copyright
© © All Rights Reserved
We take content rights seriously. If you suspect this is your content, claim it here.
Available Formats
Download as DOCX, PDF, TXT or read online on Scribd
You are on page 1/ 3

NOIDA INSTITUTE OF ENGENEERING & TECHNOLOGY (MCA INSTITUTE)

Batch :2020-22 Course: PGDM Trimester: 4th


Name: Kundan Kumar Roll No. 20133DM063
Sub Name: SCM Sub Code: LCS102
Date of Examination: 16/12/2021 Shift:

Maximum Marks:20 Marks Obtained:


State True or False

1. Wholesalers and Retailers often rely on storage warehouses – ____true_______


2. Demand forecasting involves techniques including both informal methods such as
educated guesses and quantitative methods such as the use of historical sales data or
current data from test markets..__false_______
3. The order delivery lead time (ODLT) is greater than supply chain lead time (SCLT) in
MTS – _true_________
4. It is advisable for a manufacturer to buy the parts when the agency cost is greater than
the transaction cost. __true_______
5. Docking is the method of storing material in the warehouse - ___false_____

Fill in the Blanks

1. The decisions are made with long-term objectives at _____ strategy________ level.
2. The supply and demand imbalances in the supply chain can be minimized by the firms
by utilizing various methods of ___  Inventory management._______.
3. _____15% to 30%  _______ is the total cost of holding inventory.
4. In a SCM, Material flows in one direction while __  information_______from in
both the directions.
5. EDI Stands for _____electronics data interchange.
Multiple choice Questions
1. Which among of the following costs are involved in holding goods in a warehouse?
a) Facility cost
b) Processing cost
c) Inventory cost
d) Transportation cost
ANSWER. Inventory cost

2. Moving goods from producer to the distributor is called as........


a). Downstream
b). Upstream
c). Horizontal stream
d). None of these
ANSWER, Downstream
3. Which of the component plays an important role in supply chain management
a). Finance
b). Marketing
c). Information system
d). None of these
ANSWER. Information system

4. Return of goods in case of defect is also part of..........


a). Supply chain management
b). Retail Management
c). Sales management
d). None of these
ANSWER. Supply chain management
5. Which of the following system is used for maintaining relationships with the
Customers in the supply chain
a). SRM
b). CRM
c). CFPR
d). ERP
ANSWER. CRM

6. Positive, long-term relationships between supply chain participants refer to:


a) Co-petition
b) Tailored Logistics
c) Partnerships
d) Supply Chain Management
ANSWER. Partnerships

7. Supply Chain which includes the Distribution of finished products and services
a) Outbound Logistics
b) Inbound Logistics
c) Supply of Goods
d) Transportation
ANSWER,. . outbound logistics

8. The sequence of a typical manufacturing supply chain is


a). Storage–Supplier–manufacturing–storage–distributor–retailer–customer
b). Supplier–Storage-manufacturing–storage–distributor–retailer–customer
c). Supplier–Storage-manufacturing– distributor–storage–retailer–customer
d). Supplier–Storage-manufacturing–storage– retailer–distributor–customer
ANSWER, . Supplier–Storage-manufacturing–storage–
distributor–retailer–customer

9. Due to small change in customer demands, inventory oscillations become


progressively larger looking through the supply chain. This is known as
a). Bullwhip effect
b). Net-chain analysis
c). Reverse logistics
d). Reverse supply chain
ANSWER. Bullwhip effect

10. Bullwhip effect


a). ABC Analysis
b). SDE Analysis
d). VED Analysis
ANSWER. ABC Analysis

You might also like