List of CorelDRAW MCQs
1. The correct system requirement(s) for the installation of CorelDRAW Graphics is/are -
    A. The space of hard disk should be 1 GB
    B. 2GB RAM
    C. Microsoft .Net Framework 4.6
    D. All of the above
Answer: D) All of the above
Explanation:
The correct system requirements for the installation of CorelDRAW Graphics are -
  i.    The space of hard disk should be 1 GB
  ii.   2GB RAM
 iii.   Microsoft .Net Framework 4.6
2. Which of the following is/are the advantage(s) of CorelDRAW Graphics?
    A. A computer's memory is the minimum capacity required by Corel DRAW.
    B. Installing it over many machines will be easy, and it will be independent of the operating
       system.
    C. Any system that is as fast and dexterous as Linux or Windows is acceptable.
    D. All of the above
Answer: D) All of the above
Explanation:
The following are the advantages of CorelDRAW Graphics -
  i.    A computer's memory is the minimum capacity required by Corel DRAW.
  ii.   Installing it over many machines will be easy, and it will be independent of the operating
        system.
 iii.   Any system that is as fast and dexterous as Linux or Windows is acceptable
3. Drawing ____ controls the appearance and layout of any drawing by containing various page
layouts and style settings.
    A. Color Management
    B. Templates
    C. Formatting of text
    D. Objects with Lenses
Answer: B) Templates
Explanation:
Drawing templates control the appearance and layout of any drawing by containing various page
layouts and style settings
4. The addition of ____, perspectives, and contours can create the illusion of depth in various
objects.
    A. Drop Shadows
    B. Bevels
    C. Extrusions
    D. All of the above
Answer: D) All of the above
Explanation:
The addition of drop shadows, bevels, extrusions, perspectives, and contours can create the illusion
of depth in various objects.
5. What is the color management system also known as?
    A. Color Designing
    B. Color System
    C. Color Engine
    D. Color Editing
Answer: C) Color Engine
Explanation:
The color management system is also known as Color Engine.
6. How does color management contribute to the production process?
    A. Color management is controlled and predicted regardless of the destination and source of
       any document.
    B. Exporting, sharing, modifying, and viewing the documents in other formats will ensure
       accurate color appearance.
    C. Both A and B
    D. None of the above
Answer: C) Both A and B
Explanation:
Color management contribute to the production process via -
  i.    Color management is controlled and predicted regardless of the destination and source of
        any document.
  ii.   Exporting, sharing, modifying, and viewing the documents in other formats will ensure
        accurate color appearance
7. How many color management settings are there?
    A. 2
    B. 3
    C. 4
    D. 5
Answer: A) 2
Explanation:
There are 2 types of color management settings type.
8. Which of the following is/are the type(s) of color management settings type?
    A. Document color setting
    B. Default settings
    C. Both A and B
    D. None of the above
Answer: C) Both A and B
Explanation:
The following are the types of color management settings type -
  i.    Document color setting
  ii.   Default settings
9. What is the full form of CMM?
    A. Color Management Modulation
    B. Color Management Module
    C. Color Modulation Mixup
    D. Color Management Mixup
Answer: B) Color Management Module
Explanation:
The full form of CMM is Color Management Module.
10. There are several different ____, each of which contains symbols, numbers, and letters of a
specific typeface variation, such as bold or italic.
    A. Typeface
    B. Typefonts
    C. Fonts
    D. Fontface
Answer: C) Fonts
Explanation:
There are several different fonts, each of which contains symbols, numbers, and letters of a specific
typeface variation, such as bold or italic.
11. ____ refers to the repositioning of two objects in order to balance the optical space between
them.
    A. Kerneling
    B. Kerning
    C. Kernating
    D. Kernoting
Answer: B) Kerning
Explanation:
Kerning refers to the repositioning of two objects in order to balance the optical space between
them.
12. ____ is how we adjust the spacing between the lines of a text.
    A. Interline spacing
    B. Leading
    C. Both A and B
    D. None of the above
Answer: C) Both A and B
Explanation:
"Interline spacing" or "Leading" is how we adjust the spacing between the lines of a text.
13. An ____ character from a paragraph is extended by using drop caps, also known as "initial
caps," which are inset into the text.
    A. End
    B. Final
    C. Initial
    D. Middle
Answer: C) Initial
Explanation:
An initial character from a paragraph is extended by using drop caps, also known as "initial caps,"
which are inset into the text.
14. A number of color style controls are available in CorelDRAW: ____, the Object style container,
and the Color styles container.
       A. The Document Palette
       B. The Color Style Palette
       C. The Object Properties Container
       D. All of the above
Answer: D) All of the above
Explanation:
A number of color style controls are available in CorelDRAW: the Document palette, the Color style
palette, the Object properties container, the Object style container, and the Color styles container.
15. Which of the following comes in the rules of harmony?
  i.      Analogous
  ii.     Complementary
 iii.     Tetrad
 iv.      All of the above
Answer: D) All of the above
Explanation:
The following comes in the rules of harmony -
  i.      Analogous
  ii.     Complementary
 iii.     Tetrad
16. Color schemes that are ____ contain only one color variation, so they are very smooth.
       A. Triad
       B. Tetrad
       C. Monochromatic
       D. Complementary
Answer: C) Monochromatic
Explanation:
Color schemes that are monochromatic contain only one color variation, so they are very smooth.
17. Which of the following is/are the text object type(s)?
    A. Paragraph Text
    B. Artistic Media
    C. Both A and B
    D. None of the above
Answer: C) Both A and B
Explanation:
The following are the text object types -
  i.    Paragraph Text
  ii.   Artistic Media
18. Text can be added using ____ in any short line or individual word.
    A. Artistic Media
    B. Paragraph Text
    C. Both A and B
    D. None of the above
Answer: A) Artistic Media
Explanation:
Text can be added using artistic media in any short line or individual word.
19. An object's attributes and properties are not modified by ____, but by how an area of it is
represented.
    A. Tables
    B. Bitmaps
    C. Lenses
    D. Objects
Answer: C) Lenses
Explanation:
An object's attributes and properties are not modified by lenses, but by how an area of it is
represented.
20. By using a ____ lens, we can adjust the brightness and darkness of an object.
    A. Invert
    B. Fish Eye
    C. Brighten
    D. Color add
Answer: C) Brighten
Explanation:
By using a brighten lens, we can adjust the brightness and darkness of an object.
21. Object areas can only be viewed with black due to the ____.
    A. Color add
    B. Color limit
    C. Color alter
    D. Color delete
Answer: B) Color limit
Explanation:
Object areas can only be viewed with black due to the color limit.
22. Which of the following color modes is/are supported by CorelDRAW?
    A. CMYK Color (32 bit)
    B. Lab color (32 bit)
    C. Palette (8 bit)
    D. All of the above
Answer: D) All of the above
Explanation:
The following color modes are supported by CorelDRAW -
  i.    CMYK Color (32 bit)
  ii.   Lab color (32 bit)
 iii.   Palette (8 bit)
23. Which of the following file(s) can be imported in CorelDRAW?
    A. PDF
    B. AI
    C. JPEG
    D. All of the above
Answer: D) All of the above
Explanation:
PDF, AI and JPEG can all be imported in CorelDRAW.
24. What is the full form of QR Code?
    A. Quick Receive Code
    B. Quick Response Code
    C. Quick Retrieval Code
    D. Quick Reimburse Code
Answer: B) Quick Response Code
Explanation:
The full form of QR Code is Quick Retrieval Code.
25. Which of the file format(s) can be exported in CorelDRAW?
    A. JEPG
    B. PNG
    C. GIF
    D. All of the above
Answer: D) All of the above
Explanation:
The file formats that can be exported in CorelDRAW are JPEG, PNG and GIF.
26. By pointing at or clicking on the ____, we can alter their appearance.
    A. Rollouts
    B. Rollovers
    C. Rumbleovers
    D. Rottenovers
Answer: B) Rollovers
Explanation:
By pointing at or clicking on the rollovers, we can alter their appearance.
27. All columns and rows will be replaced with the specified character when ____ is selected.
    A. Commas
    B. Paragraphs
    C. Tabs
    D. User-defined
Answer: D) User-defined
Explanation:
All columns and rows will be replaced with the specified character when user-defined is selected.
28. Which of the following techniques is/are available in CorelDRAW to trace a bitmap?
    A. Outline Trace
    B. Centreline Trace
    C. Both A and B
    D. None of the above
Answer: C) Both A and B
Explanation:
The following techniques are available in CoreDRAW to trace a bitmap -
   i.   Outline Trace
  ii.   Centreline Trace
29. In ____ fill, we can apply color palettes and color models to create or select a solid color.
    A. Uniform
    B. Fountain
    C. Pattern
    D. Texture
Answer: A) Uniform
Explanation:
In uniform fill, we can apply color palettes and color models to create or select a solid color.
30. ____ tools enable us to draw lines by positioning nodes and controlling the shape of each curve
segment at the same time.
    A. Polyline and Freehand
    B. Pen and Beizer
    C. B-spline
    D. None
Answer: B) B-spline
Explanation:
Pen and Bezier tools enable us to draw lines by positioning nodes and controlling the shape of each
curve segment at the same time.