Jaettujen albumien luominen ja niihin liittyminen iCloud.comin Kuvat-apissa
Jaettujen albumien avulla voit jakaa kuvia ja videoita valitsemiesi käyttäjien kanssa, ja he voivat lisätä omia kuviaan, videoitaan ja kommenttejaan.
Käyttöönotto-ohjeet: Jaettujen albumien käyttöönotto iCloudissa kaikilla laitteilla. Jos haluat luoda albumin, jota ei ole jaettu, katso Kuvien ja videoiden järjestäminen albumeihin.
Huomaa: Kaikki ominaisuudet eivät ole saatavilla kaikissa maissa tai kaikilla alueilla.
Jaetun albumin luominen
Mene osoitteeseen icloud.com/photos ja kirjaudu sitten (tarvittaessa) sisään Apple-tilillesi.
Valitse sivupalkista Jaetut albumit ja valitse sitten
.
Kirjoita uuden albumin nimi ja tee sitten jokin seuraavista:
Käyttöoikeuden saavien käyttäjien valitseminen: Valitse Valitsemasi henkilöt tai Kaikki, joilla on linkki. Jos valitset Valitsemasi henkilöt, voit halutessasi laittaa päälle Käyttöoikeuspyynnöt.
Tee albumista väliaikainen: Laita päälle Tee albumista väliaikainen, jolloin albumi vanhenee 30 päivän kuluttua. Tämän jälkeen kaikki väliaikaisessa albumissa olevat kuvat ja videot, joita ei ole tallennettu kuvakirjastoon, poistetaan.
Väliaikaisilla albumeilla ei ole vaikutusta iCloud-tallennustilaasi.
Valitse Luo.
Albumin jakamisen hallinta
Jos olet jaetun albumin luoja, voit hallita, kenellä on albumin käyttöoikeus.
Mene osoitteeseen icloud.com/photos ja kirjaudu sitten (tarvittaessa) sisään Apple-tilillesi.
Valitse sivupalkista Jaetut albumit.
Napauta jaettua albumia tai pidä osoitinta sen päällä, valitse
ja valitse sitten Hallitse jaettua albumia.
Jos näet osallistujat ja käyttöoikeudet, tee jokin seuraavista:
Osallistujan käyttöoikeuden päivittäminen: Napauta osallistujan nimeä tai pidä osoitinta sen päällä, valitse
ja valitse vaihtoehto.
Osallistujan poistaminen: Napauta osallistujan nimeä tai pidä osoitinta sen päällä, valitse
, ja valitse sitten Poista osallistuja.
Käyttöoikeuden saavien käyttäjien vaihtaminen: Valitse Valitsemasi henkilöt tai Kaikki, joilla on linkki. Jos valitset Valitsemasi henkilöt, voit laittaa päälle Käyttöoikeuspyynnöt.
Käyttöoikeuspyyntöjen hyväksyminen tai hylkääminen: Valitse Pyynnöt-kohdan alla vaihtoehto osallistujan nimen vierestä.
Henkilön kutsuminen mukaan: Valitse Kutsu osallistuja, valitse Luo linkki ja kopioi ja jaa kertakäyttöinen linkki. Luo uusi linkki, jos haluat kutsua lisää henkilöitä.
Käyttämättömien jakolinkkien poistaminen käytöstä: Jos jaat linkin, mutta et enää halua kyseisen osallistujan liittyvän albumiin, valitse
ja valitse sitten Poista käyttämättömät jakolinkit.
Jos näet Jäsenet voivat julkaista, tee jokin seuraavista:
Salli kutsumiesi henkilöiden lisätä sisältöä tähän albumiin: Ota käyttöön kohta Jäsenet voivat julkaista.
Salli kenen tahansa katsella albumia iCloud.comissa: Laita päälle kohta Julkinen verkkosivu.
Vinkki: Jos Julkinen verkkosivu on käytössä, voit kopioida linkin valitsemalla Kopioi ja sitten lähettää sen muille.
Kutsu lisää henkilöitä: valitse
, anna yksi tai useampi sähköpostiosoite ja valitse sitten Kutsu.
Tilaajan poistaminen: valitse
tilaajan nimen vierestä.
Jaettuun albumiin liittyminen
Valitse saamasi linkki ja valitse sitten Liity. Sinun on ehkä pyydettävä käyttöoikeutta, annettava sähköpostiosoitteesi tai kirjauduttava Apple-tilillesi.
Jos liityt sähköpostitse ja haluat tallentaa albumin tilillesi, kirjaudu sisään Apple-tilillesi.
Jaetun albumin poistaminen tai siitä poistuminen
Jos olet jaetun albumin luoja, voit poistaa sen. Jos olet osallistuja, voit poistua siitä.
Mene osoitteeseen icloud.com/photos ja kirjaudu sitten (tarvittaessa) sisään Apple-tilillesi.
Valitse sivupalkista Jaetut albumit.
Napauta osoitinta tai pidä sitä jaetun albumin päällä ja valitse sitten
.
Valitse Hallitse jaettua albumia ja valitse jokin seuraavista:
Poista jaettu albumi: Albumi poistetaan automaattisesti kaikista laitteistasi ja osallistujien laitteista.
VAROITUS: Jaetun albumin poistaminen poistaa kaikki sen kuvat pysyvästi. Varmista ennen jatkamista, että tallennat kaikki kuvat, jotka haluat säilyttää.
Poistu jaetusta albumista: Albumi poistetaan automaattisesti vain omasta laitteestasi.
Kun olet luonut jaetun albumin, voit ladata siihen kuvia ja videoita.