Fájlok és mappák megosztásának kezelése az iCloud.com webhelyen található iCloud Drive‑on
Miután megosztott egy fájlt vagy mappát, hozzáadhat vagy eltávolíthat résztvevőket, módosíthatja a megosztási beállításokat, vagy leállíthatja a megosztást. Ha Ön egy résztvevő, eltávolíthatja saját magát, és hozzáadhat vagy eltávolíthat más résztvevőket.
A tulajdonosi és a résztvevői szerepkörökről itt olvashat részletesen: Mire van lehetőség egy megosztott fájlban vagy mappában az iCloud.com webhelyen?
A megosztás kezelése, ha Ön a tulajdonos
Ha Ön a fájl vagy mappa tulajdonosa, kezelheti a résztvevőket és a megosztási beállításokat.
Megjegyzés: Egy megosztott mappában lévő önálló fájl megosztási beállításait nem módosíthatja. A mappa beállításait kell módosítania.
Nyissa meg az icloud.com/iclouddrive weboldalt, majd jelentkezzen be az Apple‑fiókjába (ha szükséges).
Válassza ki a megosztani kívánt fájl vagy mappa melletti
gombot, majd válassza a Megosztás lehetőséget. (Számítógépen tartsa a mutatót a fájl vagy mappa fölött, amíg meg nem jelenik a
gomb.)
Válassza ki a Megosztott fájl kezelése vagy a Megosztott mappa kezelése lehetőséget, majd tegye a következők bármelyikét:
Résztvevők eltávolítása: Válassza a
gombot az adott személy neve mellett (számítógép használata esetén tartsa a mutatót a személy neve fölött, amíg meg nem jelenik a
gomb), majd válassza ki a Hozzáférés eltávolítása lehetőséget.
Résztvevő megosztási beállításainak szerkesztése egy privát módon megosztott elem esetében: Válassza a
gombot az adott személy neve mellett (számítógép használata esetén tartsa a mutatót a személy neve fölött, amíg meg nem jelenik a
gomb), majd válasszon ki egy hozzáférési szintet (Módosításokat végezhet vagy Csak megtekintheti).
Válassza ki, hogy kinek ad hozzáférést: Válassza ki a Megosztási beállítások lehetőséget, majd válassza ki a Kiválasztott személyek vagy a Link birtokában bárki lehetőséget.
Új résztvevőkre vonatkozó beállítások kiválasztása: Válassza ki a Megosztási beállításokat, majd válassza a Szerkesztés vagy a Csak megtekintés és letöltés lehetőséget.
Saját maga eltávolítása egy megosztott fájlból vagy mappából
Ha Ön egy résztvevő, eltávolíthatja saját magát a megosztott fájlból vagy mappából.
Nyissa meg az icloud.com/iclouddrive weboldalt, majd jelentkezzen be az Apple‑fiókjába (ha szükséges).
Válassza ki a módosítani kívánt fájl vagy mappa melletti
gombot, majd válassza a Megosztás lehetőséget. (Számítógépen tartsa a mutatót a fájl vagy mappa fölött, amíg meg nem jelenik a
gomb.)
Válassza ki a Megosztott fájl kezelése vagy a Megosztott mappa kezelése lehetőséget.
Válassza a
gombot a saját neve mellett (számítógép használata esetén tartsa a mutatót a neve fölött, amíg meg nem jelenik a
gomb), majd válassza ki az Eltávolítja önmagát? lehetőséget.
A fájlok vagy mappák megosztásának leállítása
Akkor állíthatja le a megosztott fájl vagy a mappa megosztását, ha Ön a tulajdonosa.
Nyissa meg az icloud.com/iclouddrive weboldalt, majd jelentkezzen be az Apple‑fiókjába (ha szükséges).
Válassza ki a módosítani kívánt fájl vagy mappa melletti
gombot, majd válassza a Megosztás lehetőséget. (Számítógépen tartsa a mutatót a fájl vagy mappa fölött, amíg meg nem jelenik a
gomb.)
Válassza ki a Megosztott fájl kezelése vagy a Megosztott mappa kezelése lehetőséget, majd tegye a következők egyikét:
Az összes résztvevővel való megosztás leállítása: Válassza ki a Megosztás leállítása lehetőséget.
Egy résztvevővel való megosztás leállítása: Válassza a
gombot az adott személy neve mellett (számítógép használata esetén tartsa a mutatót a személy neve fölött, amíg meg nem jelenik a
gomb), majd válassza ki a Hozzáférés eltávolítása lehetőséget.
Ha leállítja egy megosztott mappa megosztását vagy törli azt, a résztvevők többé nem tekinthetik meg vagy nem szerkeszthetik a mappában lévő fájlokat.
Ha a mappa beállításainak módosítása nélkül szeretné leállítani egy megosztott mappában található fájl megosztását, akkor helyezze át a fájlt egy olyan mappába, amelyet nem osztott meg.
Ha megosztott Pages-, Numbers- vagy Keynote-fájlokat tárol az iCloud Drive-on, megtekintheti és szerkesztheti őket a Pages, a Numbers vagy a Keynote alkalmazással az iCloud.com webhelyen.