Berhenti berkongsi lokasi anda dalam Cari pada Mac
Jika anda tidak lagi mahu berkongsi lokasi anda dengan seseorang, anda boleh berhenti berkongsi pada bila-bila masa dalam app Cari pada Mac anda. Apabila anda berhenti berkongsi, kenalan anda tidak lagi boleh melihat anda dalam Cari dan semua pemberitahuan lokasi yang mereka cipta tentang anda dinyahaktifkan.
Penting: Jika keselamatan peribadi anda berisiko, anda boleh berhenti berkongsi maklumat anda dengan Semakan Keselamatan dengan cepat.
Hentikan atau jeda perkongsian lokasi anda dengan kenalan
Pergi ke app Cari
pada Mac anda.
Klik Orang, pilih nama, kemudian klik
.
Lakukan satu daripada berikut:
Hentikan perkongsian lokasi: Dalam bahagian Seting, klik Henti Berkongsi Lokasi Saya.
Jeda perkongsian lokasi buat sementara waktu: Dalam bahagian Lokasi Saya, klik Sembunyikan Lokasi.
Berhenti berkongsi lokasi anda dengan seseorang dalam kumpulan Perkongsian Keluarga anda
Berhenti berkongsi lokasi anda dengan semua orang
Pergi ke app Cari
pada Mac anda.
Klik Saya, kemudian nyahaktifkan Kongsi Lokasi Saya dalam bahagian Lokasi Saya.
Berhenti menerima permintaan perkongsian lokasi baharu
Pergi ke app Cari
pada Mac anda.
Klik Saya, kemudian nyahaktifkan Benarkan Permintaan Rakan dalam bahagian Pemberitahuan.
Jika anda menyahaktifkan Benarkan Permintaan Rakan, anda hanya menerima permintaan perkongsian lokasi daripada orang yang berkongsi lokasi mereka dengan anda.