Gebruikershandleiding iCloud
- Welkom
-
- Inloggen en iCloud.com gebruiken
- De tegels op de startpagina aanpassen en gebruiken
- Apple Uitnodigingen
- Keynote
- Numbers
- Pages
-
- Overzicht Foto’s op iCloud.com
- Je foto’s en video’s bekijken
- Je foto's en video's terugvinden
- Je foto’s en video’s verbergen
- Foto’s uploaden en downloaden
- Beoordelingen, bijschriften en trefwoorden toevoegen
- Foto’s en video’s organiseren
- Foto’s en video’s toevoegen aan 'Favorieten'
- Een diavoorstelling van foto’s afspelen
- Foto’s en video’s verwijderen en herstellen
- Bestanden en gegevens herstellen
- iCloud gebruiken op je Windows‑apparaat
- Krijg meer hulp met iCloud
- Juridische informatie en colofon
- Copyright en handelsmerken
Bestanden en mappen delen in iCloud Drive op iCloud.com
Met iCloud Drive kun je bestanden en mappen met anderen delen, zodat je samen aan projecten kunt werken. De mensen die je uitnodigt, kunnen de gedeelde onderdelen uit iCloud naar een van hun apparaten downloaden, waar ze de onderdelen kunnen bekijken en, afhankelijk van de bevoegdheden die je hebt ingesteld, eraan kunnen samenwerken. De volgende keer dat je de bestanden op iCloud.com opent, kun je zien wat er is gewijzigd.
Ga naar icloud.com/iclouddrive en log vervolgens in bij je Apple Account (indien nodig).
Selecteer
naast het onderdeel dat je wilt delen en kies 'Deel'. (Houd op een computer de aanwijzer op het bestand of de map totdat
verschijnt.)
Kies wie toegang heeft tot het bestand of de map:
Personen die je kiest: Alleen de personen die je uitnodigt hebben toegang tot het bestand of de map. Als je het aankruisvak naast 'Toegangsverzoeken' selecteert, krijgt de eerste persoon die de link opent toegang en kunnen anderen met de link jou om toegang vragen.
Iedereen met de link: Iedereen die de link ontvangt heeft toegang tot het bestand of de map. Als je deze optie kiest, kunnen degenen die je uitnodigt de link delen met mensen die geen deel uitmaken van de oorspronkelijke uitnodiging en hun zo toegang geven.
Kies opties voor nieuwe deelnemers (je kunt deze instellingen later aanpassen in Het delen van bestanden en mappen beheren):
Wijzigen: Nieuwe deelnemers kunnen het bestand of de map wijzigen.
Alleen bekijken en downloaden: Iedereen die de link opent kan het bestand of de map bekijken en downloaden.
Kies 'Maak link aan', selecteer 'Kopieer link' en stuur de link vervolgens naar de persoon met wie je het onderdeel wilt delen.
Wanneer je een map deelt, hebben alle onderdelen in de map dezelfde toegangs- en bewerkingsinstellingen als de bovenliggende map. Om de toegangsopties of opties voor nieuwe deelnemers te wijzigen, moet je de instellingen van de gedeelde map wijzigen. Je kunt geen afzonderlijk bestand of afzonderlijke map in de gedeelde map selecteren en er deelnemers aan toevoegen.
Om deelnemers toe te voegen of te verwijderen of om te stoppen met het delen van het bestand, raadpleeg je Delen van bestanden en mappen beheren.
Als je Pages-, Numbers- of Keynote-bestanden hebt opgeslagen in iCloud Drive, kun je ze openen in Pages, Numbers of Keynote op iCloud.com.