Microwave Integrated Circuits
Assignment - 5
1) For a parallel resonant circuit, the input impedance at resonance would be ________
    a.   Minimum
    b.   Maximum
    c.   Zero
    d.   Imaginary
Ans. b. Maximum
2) The fractional bandwidth of a series resonant circuit is _____
    a.   1/ωRC
    b.   1/RC
    c.   ωRC
    d.   RC
Ans. c. ωRC
3) A series LC circuit connected in shunt with the load will act like _______
    a.   bandstop filter
    b.   bandpass filter
    c.   low pass filter
    d.   high pass filter
Ans. a. bandstop filter
4) The values of L and C of a constant k-section low pass filter are 11μH and 2 nF respectively. The
value of the cut off frequency ωC is ___________ (use the values of L and C given in the question
directly in the formula of ωC)
    a.   26.52 Mrad/s
    b.   6.74 Mrad/s
    c.   13.48 Mrad/s
    d.   15.76 Mrad/s
Ans. c. 13.48 Mrad/s
5) The ½ pi section cascaded at the first and last stage of the composite filter have a value of m equal
to _________ generally to provide a nearly constant impedance match.
    a.   0.5
    b.   0.4
    c.   0.6
    d.   Can't say
Ans. c. 0.6
6) A resonant circuit has an external Q factor of 2 and an unloaded Q factor of 4. The loaded Q factor
is __________
    a.   6
    b.   1.333
    c.   3
    d.   2.82
Ans. b. 1.333
7) An m derived T-section introduces an infinite attenuation pole at 2.05 MHz, while the cut of
frequency is 2 MHz. the value of m is _________
    a.   0.21
    b.   0.42
    c.   0.11
    d.   0.63
Ans. a. 0.21
8) A transmission line filter has periodic response ________
    a. True
    b. False
Ans. a. True
9. A lumped element filter provides steeper attenuation slope as compared to the transmission line
filter __________
    a. True
    b. False
Ans. b. False
10. Using Kuroda's identity, a shunt capacitor can be replaced by _____________
    a.   series capacitor
    b.   series inductor
    c.   shunt capacitor
    d.   shunt inductor
Ans. b. series inductor