Nama : Linda Dwi Purnama
Kelas : XII IPS 3 / 21
Remidi Bahasa Inggris
    1. Plants___nutrients, water and light to grow
       A) It needs
       B) Needs
       C) Need
       D) Is needing
        Jawab: untuk melengkapi kalimat yang rumpang maka jawaban yang paling tepat adalah (C)
        need
    2. Modern skyscrapers have a steel skeleton of beams and columns ___a three-dimensional grid.
       A) forms
       B) from which forming
       C) and forming
       D) that forms
       Jawab: (D) that forms
       Pembahasan: Adjective Clause
    3. The Sun, the Moon, and Earth have magnetic fields, and ___ evidence that the stellar that
       extend through vast regions galaxies have fields of space.
       A) which is
       B) is
       C) because
       D)There is
       Jawab: (D) there is
       Pembahasan: 3 CLAUSES
       The Sun, the Moon, and Earth have magnetic fields.
       There is evidence that the stellar have fields of space.
       The stellar that extend through vast regions galaxies (Dependent clause: adjective clause).
    4. Newspaper publishers in the united states have estimated _____reads a newspaper every day.
       A) nearly 80 percent of the adult population who
       B) it is nearly 80 percent of the adult population
       C) that nearly 80 percent of the adult population who
       D) that nearly 80 percent of the adult population
       Jawab: (D) that nearly 80 percent of the adult population
       Pembahasan: Noun Clause kehilangan subject
    5. ___to the United States House of Representatives in 1791, Nathaniel Macon remained in office
       until 1815.
       A) Election
       B) Why he was elected
       C) Elected
      D) Who was elected
      Jawab: (C) Elected
      Pembahasan: Past Participle / Reduction in Adjective Clause
6.    The average level of United States prices grew very little from 1953 until the mid-1960’s when
      ____.
      A) did inflation begin
      B) inflation began
      C) the beginning of inflation
      D) did the beginning of inflation
      Jawab: (B) inflation began
      Pembahasan: Adverb clause –> kehilangan subject & verb
7.    The Sherman Antitrust Act of 1890 _ nearly unanimously through the United States Congress.
      A) passed
      B) in passage
      C) having passed
      D) passing
      Jawab: A) passed
      Pembahasan: Kehilangan verb
8.    ___ the demands of aerospace, medicine, and agriculture, aengineers, are creating exotic new
      metallic substances.
      A) Meet
      B) Being met are
      C) To meet
      D) They are meeting
      Jawab: (C) To meet
      Pembahasan : Pola infinitive phrase: to infinitive + object of to infinitive
      Kalimat tersebut menyatakan tujuan atau maksud. Maka dibutuhkan to infinitive phrase.
      Sehingga pilihan phrase yang tepat untuk mengisi rumpang tersebut adalah to meet.
9.    ___ James A. Bland, “Carry Me Back to Old Virginny” was adopted is the state song of Virginia in
      1940.
      (A) Was written
      (B) His writing was
      (C) He wrote the
      (D) Written by
      Jawab: (D) Written by
      Pembahasan : Kalimat di atas membutuhkan Adjective Phrase untuk menerangkan kata benda
      “Carry Me Back to Old Virginny”. Frasa ajektif yang paling tepat adalah Written by. Mengapa
      disebut frasa ajektif, karea past participle (v3) yang tidak ditemani bentuk be atau have adalah
      sebuah ajektif.
10.   Tommy was one ________
      A) of the happy childs of his class
      B) of the happiest child in the class
      C) child who was the happiest of all the class
      D) of the happiest children in the class
      Jawab: (D) of the happiest children in the class
      Pembahasan: one of the + plural nouns (children)
11.   The fact that space exploration has increased dramatically in the past thirty _____
      A) is an evidence of us wanting to know more of our solar system
      B) indicates that we are very eager to learn all we can about our solar system
      C) how we want to learn more about the solar system
      D) is pointing to evidence of our intention to know a lot more about what is called our solar
      system
      Jawab: (B) indicates that we are very eager to learn all we can about our solar system
12.   ___, particularly the oxides of sulfur, greatly increases the rate at which rust forms.
      A) The presence of air pollutants
      B) Air pollutants are present
      C) Because the presence of air pollutants
      D) Air pollutants whose presence
      Jawab: (A) The presence of air pollutants
      Pembahasan: MISSING SUBJECT
13.   In the realm of psychological theory Margaret F. Washburn was a dualist ___ that motor
      phenomena have an essential role in psychology.
      A) who she believed
      B) who believed
      C) believed
      D) who did she believe
      Jawab: (B) Who believed
      Pembahasan : Pola adjective clause : (Conj. + S + V). Untuk menerangkan kata benda a dualist
      maka klausa yang tepat adalah who believed.
14.   The museum on Ellis Island, a former immigration station, contains documents and artifacts……
      to four centuries of United States immigration.
      A) related them
      B) related
      C) related that
      D) be related
      Jawab: (B) related
      Pembahasan: artifacts related to four centuries of United States immigration.
      REDUCTION IN ADJECTIVE CLAUSE: artifacts (THAT ARE) related to four centuries of United
      States immigration.
15.   Rarely___an asteroid approaching the earth
      A) We
      B) Do we see
      C) We are seeing
      D) We do see
      Jawab: (B) do we see
      Pembahasan: ditulis dalam bentuk [S] + [V] + […]
16. Mary Garden, __ the early 1900’s was considered one of the best singing actresses of her time.
    A) a soprano was popular
    B) in a popular soprano
    C) was a popular soprano
    D) a popular soprano in
    Jawab: (D) a popular soprano in
    Pembahasan : Kalimat pada soal membutuhkan Appositive Phrase. Mary Garden dan appositive
    phrase (a popular soprano) memiliki makna yang sama. Maka jawaban yang tepat adalah a
    popular soprano in.
17. _____ he began to make friends more easily.
    A) Having entered school in the new city, it was found that
    B) After entering the new school,
    C) When he had been entering the new school,
    D) Upon entering into the new school,
    Jawab: (B) after entering the new school
18. It is very difficult to stop the cultivation of marijuana because___
    A) It grows very carelessly
    B) Or it’s growth without attention
    C) It grows well with little care
    D) It doesn’t care much to grow
    Jawab: (C) it grows well with little care
19. Captain Henry,_____ crept slowly through the underbrush.
    A) being remote from the enemy,
    B) attempting to not encounter the enemy,
    C) trying to avoid the enemy,
    D) not involving himself in the enemy,
    Jawab: (C) trying to avoid the enemy,
    Pembahasan: sangat mudah dipahami dari pendekatan makna
20. Since prehistoric people first applied natural pigments to cave walls, __ have painted to express
    themselves.
    A) when artists
    B) artists
    C) artists who
    D) that artists
    Jawab: (B) artists
    Pembahasan: The sentence needs A SUBJECT
21. In the late 1970’s and early 1980’s, the United States developed the reusable space shuttle
    ____to space cheaper and easier.
    A) to make access
    B) and making access
    C) which made accessible
    D) and made accessible.
    Jawab: (A) to make access
    Pembahasan: to Infinitive
22. The basis premise behind all agricultural production is ___available the riches of the soil for
    human consumption.
    A) to be made
    B) the making
    C) making is
    D) to make
    Jawab: (D) to make
    Pembahasan: to infinitive –> be (is, are, am, was, were) + to inf
23. ___more than 65,000 described species of protozoa, of which more than half are fossils.
    A) Being that there are
    B. There being
    C) Are there
    D) There are
    Jawab: (D) There are
    Pembahasan: There are (Subject di belakang verb)
24. __ freshwater species of fish build nests of sticks, stones, or scooped-out sand..
    A) As the many
    B) Of the many
    C) Many
    D) Many of them are
    Jawab: (C) Many
    Pembahasan: Butuh pelengkap subject
25. The universe is estimated ___between 10 billion and 20 billion years old.
    A) being
    B) to be
    C) which is
    D) is
    Jawab: (B) to be
    Pembahasan: to infinitive
26. A situation in which an economic market is dominated by a __ is known as a monopoly.
    A) single of a product seller
    B) product single of a seller
    C) seller of a product single
    D) single seller of a product
    Jawab: (D) single seller of a product
    Pembahasan: Adjective (single) + Noun(seller) —> Noun + of + Noun
27. The “confederation school” poets of nineteenth-century Canada were primarily nature poets,
    ___ a wealth of eulogies to Canadian rural life.
    A) and producing
    B) who they produced
    C) producing
    D) whose production of
    Jawab: (C) producing
    Pembahasan: REDUCTION IN ADJECTIVE CLAUSE
    nature poets, producing a wealth of eulogies to Canadian rural life.
    nature poets, who produced a wealth of eulogies to Canadian rural life
28. The ancestors of the horse lived ….. and were about half a meter tall.
    A) years ago 60 million
    B) 60 million years ago
    C) ago 60 million years
    D) million years ago 60
    Jawab: (B) 60 million years ago
    Pembahasan: the simple one: 3 years ago.
29. Genetically, the chimpanzee is more similar to humans ___.
    A) are than any other animal
    B) than is any other animal
    C) any other animal is
    D) and any other animal is
    Jawab: (B) than is any other animal
    Pembahasan: Comparative Degree
30. ____ of classical ballet in the United States began around 1830.
    A) To teach
    B) Is teaching
    C) It was taught
    D) The teaching
    Jawab: (D) The teaching
    Pembahasan: Kehilangan Subject. Ingat Noun + of + Noun