iCloud.com’daki iCloud Drive’da dosyalar ve klasörler için paylaşmayı yönetme
Bir dosyayı veya klasörü paylaştıktan sonra katılımcıları ekleyebilir veya çıkarabilir, paylaşma seçeneklerini değiştirebilir ya da paylaşmayı durdurabilirsiniz. Katılımcıysanız kendinizi çıkarabilirsiniz ve diğer katılımcıları ekleyebilir veya çıkarabilirsiniz.
Sahip ve katılımcı rolleri hakkında daha fazla bilgi edinmek için icloudiCloud.com’da paylaşılan bir dosyada veya klasörde neler yapabilirsiniz? konusuna bakın.
Sahibi sizseniz paylaşımı yönetme
Bir dosyanın ya da klasörün sahibiyseniz katılımcıları ve paylaşım ayarlarını yönetebilirsiniz.
Not: Paylaşılan bir klasördeki tek bir dosyanın paylaşma ayarlarını değiştiremezsiniz. Klasörün ayarlarını değiştirmelisiniz.
icloud.com/iclouddrive sayfasına gidin, ardından Apple Hesabı’nıza giriş yapın (gerekirse).
Paylaşmak istediğiniz dosyanın ya da klasörün yanındaki
simgesini seçin, sonra Paylaş’ı seçin. (Bilgisayarda,
simgesi görünene kadar imlecinizi dosyanın ya da klasörün üzerinde tutun.)
Paylaşılan Dosyayı Yönet veya Paylaşılan Klasörü Yönet’i seçin, sonra aşağıdakilerden birini yapın:
Katılımcıları silme: Kişinin adının yanındaki
simgesini seçin (bilgisayarda,
simgesi görünene kadar imleci kişinin adının üzerinde tutun), sonra Erişimi Sil’i seçin.
Özel olarak paylaşılan bir öğenin katılımcısı için paylaşma seçeneklerini düzenleme: Kişinin adının yanındaki
simgesini seçin (bilgisayarda,
simgesi görünene kadar imleci kişinin adının üzerinde tutun), sonra Değişiklik Yapabilir’i veya Yalnızca Görüntüleme’yi seçin.
Erişebilecek kişileri seçme: Paylaşım Seçenekleri’ni seçin, sonra Seçtiğiniz Kişiler’i veya Bağlantıya Sahip Herkes’i seçin.
Yeni katılımcı seçeneklerini seçme: Paylaşım Seçenekleri’ni seçin, sonra Düzenle’yi veya Yalnızca Görüntüleyip İndirebilir’i seçin.
Paylaşılan bir dosyadan veya klasörden kendinizi çıkarma
Katılımcıysanız paylaşılan bir dosyadan veya klasörden kendinizi çıkarabilirsiniz.
icloud.com/iclouddrive sayfasına gidin, ardından Apple Hesabı’nıza giriş yapın (gerekirse).
Kendinizi çıkarmak istediğiniz dosyanın veya klasörün yanındaki
simgesini seçin, sonra Paylaş’ı seçin. (Bilgisayarda,
simgesi görünene kadar imlecinizi dosyanın veya klasörün üzerinde tutun.)
Paylaşılan Dosyayı Yönet veya Paylaşılan Klasörü Yönet’i seçin.
Adınızın yanındaki
simgesini seçin (bilgisayarda,
simgesi görünene kadar imleci adınızın üzerinde tutun), sonra Kendini Sil’i seçin.
Dosyaların veya klasörlerin paylaşımını durdurma
Paylaşılan bir dosyayı veya klasörü paylaşmayı durdurmak için o dosyanın veya klasörün sahibi olmanız gerekir.
icloud.com/iclouddrive sayfasına gidin, ardından Apple Hesabı’nıza giriş yapın (gerekirse).
Kendinizi çıkarmak istediğiniz dosyanın veya klasörün yanındaki
simgesini seçin, sonra Paylaş’ı seçin. (Bilgisayarda,
simgesi görünene kadar imlecinizi dosyanın veya klasörün üzerinde tutun.)
Paylaşılan Dosyayı Yönet veya Paylaşılan Klasörü Yönet’i seçin, sonra aşağıdakilerden birini yapın:
Tüm katılımcılarla paylaşmayı durdurma: Paylaşmayı Durdur’u seçin.
Yalnızca bir katılımcıyla paylaşmayı durdurma: Kişinin adının yanındaki
simgesini seçin (bilgisayarda,
simgesi görünene kadar imleci kişinin adının üzerinde tutun), sonra Erişimi Kaldır’ı seçin.
Paylaşılan bir klasörü silerseniz ya da paylaşmayı durdurursanız katılımcılar artık klasördeki dosyaları görüntüleyemez veya düzenleyemez.
Paylaşılan bir klasördeki bir dosyayı paylaşmayı klasör ayarlarını değiştirmeden durdurmak için dosyayı paylaşmadığınız bir klasöre taşıyın.
iCloud Drive’da paylaşılan Pages, Numbers veya Keynote dosyalarınız varsa bu dosyaları iCloud.com’da Pages, Numbers ya da Keynote’ta görüntüleyebilir ve düzenleyebilirsiniz.