iCloud Kullanma Kılavuzu
- Hoş Geldiniz
-
- Giriş yapın ve iCloud.com’u kullanın
- Ana sayfa kutucuklarını özelleştirme ve kullanma
- Apple Davetiye
- Keynote
- Numbers
- Pages
-
- iCloud.com’daki Fotoğraflar’a genel bakış
- Fotoğraflarınızı ve videolarınızı görüntüleme
- Fotoğraflarınızı veya videolarınızı bulma
- Fotoğraflarınızı ve videolarınızı gizleme
- Fotoğrafları yükleme ve indirme
- Yıldızlı puanlar, resim yazıları ve anahtar sözcükler ekleme
- Fotoğraf ve videoları düzenleme
- Fotoğraf ve videoları Favoriler’e ekleme
- Fotoğraf slayt sunusu oynatma
- Fotoğraf ve videoları silme ve kurtarma
- Dosyaları ve bilgileri kurtarma
- Windows aygıtınızda iCloud’u kullanma
- iCloud ile ilgili daha fazla yardım alın
- Yasal uyarılar ve teşekkürler
- Telif hakkı ve ticari markalar
iCloud ile Keynote sunumları üzerinde ortak çalışma ve bunların güncel kalmalarını sağlama
iCloud ile Keynote sunumlarınız tüm aygıtlarınızda güncel kalır ve arkadaşlarınız, aileniz ve meslektaşlarınızla sunumlar üzerinde ortak çalışma yapabilirsiniz.
Tüm aygıtlarınızda aynı sunumlara erişme
Keynote için iCloud’u ayarladığınızda, Keynote sunularınız aygıtınızda yer açılacak şekilde bulutta saklanır. Bunları iPhone, iPad ve Mac de dahil olmak üzere, iCloud ve Keynote için ayarlanan tüm aygıtlarda görebilirsiniz. Sunularınıza bir web tarayıcısında iCloud.com adresine giderek de erişebilirsiniz.
Sunumlarınız bulutta olduğu için başlık güncelleme, slayt silme ya da sunucu notları ekleme gibi bir aygıtta yaptığınız değişiklikler otomatik olarak tüm aygıtlarınızda görüntülenir. Nereden erişirseniz erişin, sunumlarınızın en son sürümünü görürsünüz.
Not: Oluşturduğunuz tüm Keynote sunumları, iCloud saklama alanınızda yer kaplar.
Silinen sunumları geri yükleme
iCloud’da saklanan bir sunumu silerseniz bu sunum iPhone ve iPad’inizde ve iCloud.com’da Son Silinenler klasörüne ve Mac’inizde Çöp Sepeti’ne taşınır.
Son silinen sunumları 30 gün içinde kurtarabilirsiniz. Bir sunumu Son Silinenler klasöründen kalıcı olarak siler ya da Mac’inizde Çöp Sepetini boşaltırsanız ilgili sunumu kurtaramazsınız.
Sunumlar paylaşma ve sunumlar üzerinde ortak çalışma
Sunumları iCloud’u kullanan arkadaşlar, aile üyeleri ve meslektaşlarınızla paylaşabilirsiniz. Paylaşılan sunumu iCloud Drive’a ekleyebilir ve Keynote uygulamasında görüntüleyebilirler. Sunumu paylaştığınız insanlara verilen erişim iznine (sunumu düzenleme ya da sadece erişme) siz karar verirsiniz. Onların başka insanları eklemelerine de izin verebilirsiniz. İşbirliği yapanlar bir sunum üzerinde düzenlemeler yaptıklarında, herkes bu değişiklikleri gerçek zamanlı olarak görür.
Bir sunumu iCloud kullanmasalar bile herkesin erişebilmesi için açık bir şekilde de paylaşabilirsiniz. Bağlantıya sahip olan bir kişiye verilen erişim iznine (sunumu düzenleme ya da sadece görüntüleme) siz karar verirsiniz.