Керування спільним доступом до файлів і папок в iCloud Drive на iCloud.com
Після того як ви надасте спільний доступ до файлу чи папки, ви зможете додавати й вилучати учасників, змінювати параметри спільного доступу або припиняти надавати його. Якщо ви є учасником, можете вилучити себе й за потреби додавати та вилучати інших учасників.
Докладні відомості про ролі власника й учасника див. у статті Що можна робити у файлі чи папці зі спільним доступом на сайті iCloud.com?
Керуйте спільним доступом, якщо ви власник
Якщо у вас є файл або папка, ви можете керувати учасниками та параметрами спільного доступу.
Примітка. Змінити параметри спільного доступу для певного файлу в поширеній папці не можна. Вам потрібно змінити параметри папки.
Перейдіть на icloud.com/iclouddrive, а потім увійдіть у свій обліковий запис Apple (за необхідності).
Виберіть
поруч із файлом або папкою, які потрібно поширити, а тоді оберіть «Поширити». (На комп’ютері тримайте вказівник над файлом або папкою, поки не з’явиться
.)
Оберіть «Керувати спільним файлом» або «Керувати спільною папкою», а потім виконайте будь-яку з наведених нижче дій:
Вилучення учасників. Виберіть
поруч із ім’ям людини (на комп’ютері тримайте вказівник на імені людини, поки не з’явиться
), а потім оберіть «Заборонити доступ».
Редагування опцій поширення для учасника із приватним доступом до спільного елемента. Виберіть
поруч із іменем людини (на компʼютері тримайте вказівник на імені людини, поки не з’явиться
), а потім оберіть «Внесення змін» або «Тільки перегляд».
Вибір, хто має доступ. Виберіть «Опції поширення», а потім оберіть «Обрані вами люди» або «Будь-хто з посиланням».
Вибір опцій для нового учасника. Виберіть «Опції поширення», а потім «Редагувати» або «Лише переглядати й викачувати».
Вилучення себе зі спільного файлу або папки
Якщо вас додали як учасника, ви можете вилучити себе зі списку спільного доступу до файлу або папки.
Перейдіть на icloud.com/iclouddrive, а потім увійдіть у свій обліковий запис Apple (за необхідності).
Виберіть
поруч із файлом або папкою, які потрібно полишити, а тоді оберіть «Поширити». (На комп’ютері тримайте вказівник над файлом або папкою, поки не з’явиться
.)
Оберіть «Керувати спільним файлом» або «Керувати спільною папкою».
Виберіть
поруч зі своїм іменем (на комп’ютері тримайте вказівник на своєму імені, поки не з’явиться
), а потім оберіть «Вилучити себе».
Припинення спільного доступу до файлів або папок
Лише власник спільного файлу або папки може припинити поширення.
Перейдіть на icloud.com/iclouddrive, а потім увійдіть у свій обліковий запис Apple (за необхідності).
Виберіть
поруч із файлом або папкою, які потрібно змінити, а тоді оберіть «Поширити». (На комп’ютері тримайте вказівник над файлом або папкою, поки не з’явиться
.)
Виберіть «Керувати спільним файлом» або «Керувати спільною папкою», а потім виконайте одну з наведених нижче дій:
Припинення поширення для всіх учасників: виберіть «Припинити поширення».
Припинити поширення лише для одного учасника: виберіть
поруч із іменем людини (на комп’ютері тримайте вказівник на імені людини доки не з’явиться
), а потім оберіть «Заборонити доступ».
Якщо припинити спільний доступ або видалити поширену папку, учасники більше не зможуть переглядати або редагувати файли в папці.
Щоб припинити поширення файлу у спільній папці, не змінюючи параметрів папки, потрібно перемістити файл у папку, яка не є спільною.
Якщо в iCloud Drive є збережені файли програм Pages, Numbers або Keynote, ви можете переглядати та редагувати їх у програмі Pages, Numbers або Keynote на сайті iCloud.com.