Gestionar l’ús compartit dels arxius i les carpetes de l’iCloud Drive a iCloud.com
Després de compartir un arxiu o carpeta, pots afegir o eliminar participants, canviar les opcions per compartir o deixar de compartir. Si hi participes, pots eliminar-te d’un arxiu o una carpeta compartida, i pot ser que puguis afegir o eliminar altres participants.
Per obtenir més informació sobre els rols de propietari/ària i de participant, consulta l’article Què pots fer en una carpeta o un arxiu compartits a iCloud.com?
Gestionar les opcions per compartir si n’ets la persona propietària
Si ets la persona propietària de l’arxiu o la carpeta, pots gestionar qui hi participa i les opcions per compartir.
Nota: No pots canviar la configuració per compartir d’arxius individuals d’una carpeta compartida. Cal que canviïs la configuració de la carpeta.
Ves a icloud.com/iclouddrive i, si cal, inicia la sessió al compte d’Apple.
Selecciona
al costat de l’arxiu o de la carpeta que vols compartir i selecciona “Comparteix” (en un ordinador, mantén el cursor a sobre de l’arxiu o de la carpeta fins que aparegui
).
Selecciona “Gestiona l’arxiu compartit” o “Gestiona la carpeta compartida” i, després, fes una d’aquestes accions:
Eliminar participants: selecciona
al costat del nom de la persona (en un ordinador, mantén el cursor a sobre del nom de la persona fins que aparegui
) i, després, selecciona “Elimina l’accés”.
Editar les opcions per compartir de qualsevol participant d’un ítem compartit privat: selecciona
al costat del nom de la persona (en un ordinador, mantén el cursor a sobre del nom de la persona fins que aparegui
). A continuació, tria un nivell d’accés (“Lectura i escriptura” o “Només lectura”).
Triar qui pot accedir: selecciona “Opcions d’ús compartit” i, després, selecciona “Persones concretes” o “Tothom que tingui l’enllaç”.
Triar opcions per als nous participants: selecciona “Opcions d’ús compartit” i, després, selecciona “Escriptura” o “Només lectura i descàrrega”.
Eliminar-te d’un arxiu o una carpeta compartits
Pots eliminar-te d’un arxiu o una carpeta compartits en què participis.
Ves a icloud.com/iclouddrive i, si cal, inicia la sessió al compte d’Apple.
Selecciona
al costat de l’arxiu o de la carpeta de què vols marxar i, després, selecciona “Comparteix” (en un ordinador, mantén el cursor a sobre de l’arxiu o de la carpeta fins que aparegui
).
Selecciona “Gestiona l’arxiu compartit” o “Gestiona la carpeta compartida”.
Selecciona
al costat del teu nom (en un ordinador, mantén el cursor a sobre del teu nom fins que aparegui
) i selecciona l’opció per eliminar-te.
Deixar de compartir un arxiu o carpeta
Per deixar de compartir un arxiu o una carpeta, cal que sigui de la teva propietat.
Ves a icloud.com/iclouddrive i, si cal, inicia la sessió al compte d’Apple.
Selecciona
al costat de l’arxiu o de la carpeta que vols compartir i selecciona “Comparteix” (en un ordinador, mantén el cursor a sobre de l’arxiu o de la carpeta fins que aparegui
).
Selecciona “Gestiona l’arxiu compartit” o “Gestiona la carpeta compartida” i, després, fes una d’aquestes accions:
Deixar de compartir l’arxiu o la carpeta amb tots els participants: selecciona “Deixa de compartir”.
Deixar de compartir l’arxiu o la carpeta amb un o una participant: selecciona
al costat del nom de la persona (en un ordinador, mantén el cursor a sobre del nom de la persona fins que aparegui
) i, després, selecciona “Elimina l’accés”.
Si deixes de compartir o elimines una carpeta compartida, cap participant podrà veure ni editar els arxius de la carpeta.
Per deixar de compartir un arxiu d’una carpeta compartida sense canviar la configuració de la carpeta, has de traslladar-lo a una carpeta que no hagis compartit.
Si tens arxius compartits del Pages, el Numbers o el Keynote desats a l’iCloud Drive, pots veure’ls i editar-los fent servir el Pages, el Numbers o el Keynote a iCloud.com.