Crear àlbums compartits o participar-hi a Fotos d’iCloud.com
Amb els Àlbums compartits pots compartir fotos i vídeos amb les persones que triïs, i aquestes persones poden afegir les seves pròpies fotos, vídeos i comentaris.
Consulta l’article Configurar els àlbums compartits a l’iCloud a tots els teus dispositius per veure les instruccions de configuració. Per crear un àlbum que no sigui compartit, consulta Organitzar les fotos i els vídeos en àlbums.
Nota: No totes les funcions estan disponibles a tots els països o regions.
Crear un àlbum compartit
Ves a icloud.com/photos i, tot seguit, inicia la sessió al teu compte d’Apple (si cal).
A la barra lateral, selecciona Àlbums compartits i, tot seguit, selecciona el botó
.
Posa un nom a l’àlbum nou i, després, fes una de les accions següents:
Triar qui pot accedir: selecciona “Persones concretes” o “Tothom qui tingui l’enllaç”. Si selecciones “Persones concretes”, pots activar les sol·licituds d’accés.
Fer que l’àlbum sigui temporal: activa l’opció “Converteix l’àlbum en temporal” perquè l’àlbum caduqui al cap de 30 dies. Passat aquest temps, s’eliminaran totes les fotos i els vídeos de l’àlbum temporal que no s’hagin desat a la fototeca.
Els àlbums temporals no compten per a l’espai d’emmagatzematge a l’iCloud.
Selecciona Crear.
Gestionar l’ús compartit d’un àlbum
Si has creat tu l’àlbum compartit, pots controlar qui hi pot accedir.
Ves a icloud.com/photos i, tot seguit, inicia la sessió al teu compte d’Apple (si cal).
Selecciona Àlbums compartits a la barra lateral.
Toca o col·loca el cursor sobre un àlbum compartit, selecciona
i, després, tria “Gestiona l’àlbum compartit”.
Si veus els participants i les opcions d’accés, fes una de les accions següents:
Actualitzar l’accés d’un participant: fes un clic sostingut al nom d’un participant, selecciona
i tria una opció.
Eliminar un participant: fes un clic sostingut al nom d’un participant, selecciona
i, després, selecciona “Elimina dels participants”.
Canviar qui pot accedir: selecciona “Persones concretes” o “Tothom qui tingui l’enllaç”. Si selecciones “Persones concretes”, pots activar les sol·licituds d’accés.
Aprovar o rebutjar sol·licituds d’accés: a sota de “Sol·licituds”, selecciona una opció al costat del nom del participant.
Convida una persona a unir-se: selecciona “Convida participants”, després selecciona “Crea un enllaç” i, tot seguit, copia i comparteix l’enllaç d’un sol ús. Crea un enllaç nou per convidar més persones.
Desactivar els enllaços per compartir que no s’utilitzen: si comparteixes un enllaç però ja no vols que una persona concreta s’uneixi a l’àlbum, selecciona
i, després, tria “Elimina els enllaços per compartir que no s’utilitzen”.
Si veus “Permet publicar contingut”, fes una de les accions següents:
Per permetre que les persones que convides afegeixin contingut a aquest àlbum: activa “Les persones que estan subscrites poden publicar”.
Per permetre que qualsevol persona vegi l’àlbum a iCloud.com: activa “Lloc web públic”.
Consell: Si aquesta opció està activada, pots seleccionar Copiar per copiar l’enllaç i enviar-lo a la gent.
Per convidar altres persones: selecciona
, escriu una o més adreces de correu electrònic i, a continuació, selecciona Convidar.
Eliminar un subscriptor: selecciona el botó
al costat del nom de la persona subscrita.
Unir-se a un àlbum compartit
Selecciona l’enllaç que has rebut i, després, selecciona “Uneix‑t’hi”. Pot ser que hagis de sol·licitar accés, introduir l’adreça electrònica o iniciar la sessió al compte d’Apple.
Si t’uneixes per correu electrònic i vols desar l’àlbum al teu compte, inicia la sessió al teu compte d’Apple.
Eliminar o sortir d’un àlbum compartit
Si has creat un àlbum compartit, el pots eliminar. Si hi participes, en pots sortir.
Ves a icloud.com/photos i, tot seguit, inicia la sessió al teu compte d’Apple (si cal).
Selecciona Àlbums compartits a la barra lateral.
Fes un clic sostingut en un àlbum compartit i selecciona
.
Selecciona “Gestiona l’àlbum compartit” i, després, selecciona una de les opcions següents:
Eliminar l’àlbum compartit: l’àlbum s’elimina automàticament de tots els teus dispositius i dels dispositius de les persones que hi participen.
ADVERTÈNCIA: En eliminar un àlbum compartit, se n’eliminen definitivament les fotos. Abans de continuar, desa les que vulguis conservar.
Sortir de l’àlbum compartit: l’àlbum s’elimina automàticament només del teu dispositiu.
Després de crear un àlbum compartit, pots penjar‑hi fotos i vídeos.