Nastavenie upozornenia o odlúčení v apke Nájsť na Macu v prípade, že predmet niekde zabudnete
V apke Nájsť na Macu môžete pre AirTag alebo predmet od tretích strán zapnúť upozornenia o vzdialení, aby ste ho náhodne niekde nezabudli. Môžete tiež pridávať alebo odstraňovať dôveryhodné miesta.
Dôležité: Hoci upozornenia o odlúčení môžete zobrazovať a spravovať na Macu, budete ich dostávať len na zariadenie zdieľajúce vašu polohu. Prečítajte si článok Nastavenie upozornení na odlúčenie pre prípad, že AirTag alebo inú položku niekde necháte v užívateľskej príručke pre iPhone alebo iPad, prípadne si prečítajte článok Lokalizovanie AirTagu alebo iného predmetu v užívateľskej príručke pre Apple Watch.
Zapnutie alebo vypnutie upozornení o odlúčení
Keď pre predmet zapnete upozornenia o vzdialení, dostanete upozornenie zakaždým, keď sa predmet vzdiali od zariadenia zdieľajúceho vašu polohu.
Na Macu prejdite do apky Nájsť
.
Kliknite na Položky, vyberte položku a potom kliknite na
.
V časti Hlásenia kliknite na Pri zabudnutí (alebo Pri oddelení).
V hornej časti zapnite alebo vypnite položku Upozorniť pri zabudnutí. (alebo Upozorniť pri oddelení) a kliknite na Hotovo.
Pridanie dôveryhodného miesta
Dôveryhodné miesto je lokalita, kde môžete predmet nechať bez toho, aby ste dostali upozornenie o vzdialení.
Na Macu prejdite do apky Nájsť
.
Kliknite na Položky, vyberte položku a potom kliknite na
.
V časti Hlásenia kliknite na Pri zabudnutí (alebo Pri oddelení).
Kliknite na Nové miesto.
Tip: V zozname Návrhy sa zobrazia predošlé dôveryhodné miesta, aby ste ich mohli rýchlo znovu pridať.
Do vyhľadávacieho poľa zadajte miesto a stlačte kláves Return alebo vyberte z navrhovaných miest.
Ak chcete zmeniť veľkosť okruhu polohy, kliknite na Malý, Stredný alebo Veľký.
Kliknite na
a vyberte, či je toto dôveryhodné miesto len pre túto položku alebo pre všetky vaše zariadenia a položky.
Kliknite na Hotovo.
Odstránenie dôveryhodného miesta
Na Macu prejdite do apky Nájsť
.
Kliknite na Položky, vyberte položku a potom kliknite na
.
V časti Hlásenia kliknite na Pri zabudnutí (alebo Pri oddelení).
Vedľa miesta, ktoré chcete odstrániť, kliknite na
.
Kliknite na Odstrániť a potom na Hotovo.