ARABY
BY JAMES JOYCE
MCQ’S FOR GENERAL OVERVIEW
                             1
                             MCQ’s
1. Araby was written by ___________.
   A) James Joyce
   B) John Keats
   C) William Shakespeare
   ANSWER: James Joyce
2. _______________ Street, being blind, was a quiet street.
   A) South Richmond
   B) North Richmond
   C) Wall
  ANSWER: North Richmond
3. An uninhabited house of _______ storey’s stood at the blind end,
   detached from its neighbors in a square ground.
   A) One
   B) Two
   C) Three
   ANSWER: Two
4. The former tenant of their house is _________.
   A) Mangan’s sister
   B) Nan
   C) Priest
  ANSWER: Priest
5. The wild-garden behind the house contained a central __________and a
   few bushes.
  A) Apple-tree
  B) Orange-tree
  C) Mango-tree
  ANSWER: Apple tree
                                                                          2
6. When the short days of _________came, dusk fell before we had well
   eaten our dinners.
   A) Spring
   B) Summer
   C) Winter
   ANSWER: Winter
7. Every morning, the narrator lay on the floor in the front ________
   watching the girl’s door.
   A) Parlor
   B) House
   C) Office
  ANSWER: Parlor
8. Narrator was living with __________.
  A) Parents
  B) Brothers
  C) Uncle and aunt
  ANSWER: Uncle and aunt
9. The space of sky above the narrator was the color of ever-changing
   ________.
   A) Purplish blue
   B) Violet
   C) Yellowish orange
  ANSWER: Violet
10. The ______ air stung the narrator.
   A) Cold
   B) Warm
   C) Chilled
  ANSWER: Cold
11.On ___________ evenings, the narrator had to go to carry some of the
   parcels.
                                                                          3
  A) Friday
  B) Saturday
  C) Sunday
  ANSWER: Saturday
12. The narrator was walking through the ___________ streets.
  A) Flaring
  B) Quenching
  C) Quelling
  ANSWER: Flaring
13. It was a _________ evening.
  A) Cloudy
  B) Dark rainy
  C) Moony
  ANSWER: Dark rainy
14.The narrator asked for leave to go to the _________ on Saturday night.
 A) Parlor
 B) House
 C) Bazaar
 ANSWER: Bazaar
15. The narrator allowed two pennies to fall against the ______ pennies in
   his pocket.
 A) Six
 B) Seven
 C) Eight
 ANSWER: Six