iCloud Användarhandbok
- Välkommen
-
- Logga in och använd iCloud.com
- Anpassa och använda rutorna på startsidan
- Apple-inbjudningar
- Keynote
- Numbers
- Pages
-
- Översikt över Bilder på iCloud.com
- Visa dina bilder och videor
- Hitta bilder eller videor
- Göm dina bilder och videor
- Överföra och hämta bilder
- Lägg till betyg med stjärnor, bildtexter och nyckelord
- Organisera bilder och videor
- Lägg till bilder och videor i Favoriter
- Visa ett bildspel
- Radera och återställa bilder och videor
- Återställ filer och information
- Använd iCloud på en Windows-enhet
- Få mer hjälp med iCloud
- Juridiska anmärkningar och tillkännagivanden
- Copyright och varumärken
Dela filer och mappar i iCloud Drive på iCloud.com
Du kan använda iCloud Drive till att dela filer och mappar med andra så att ni kan samarbeta på projekt tillsammans. De personer du bjuder in kan hämta delade objekt från iCloud till någon av sina enheter, där de kan visa dem och – beroende på vilka behörigheter du ställer in – samarbeta. Du kan se alla uppdateringar nästa gång du öppnar filerna på iCloud.com.
Gå till icloud.com/iclouddrive och logga in på ditt Apple-konto (vid behov).
Markera
bredvid filen eller mappen som du vill dela och välj sedan Dela. (Håll pekaren på filen eller mappen på datorn tills
visas.)
Välj vem som kan komma åt filen eller mappen:
Personer du väljer: Tillåt endast personer som du bjuder in att få åtkomst till filen eller mappen. Om du markerar kryssrutan bredvid Förfrågningar om åtkomst får den första personen som besöker länken åtkomst och sedan kan alla andra med länken be dig om åtkomst.
Alla som har länken: Tillåt alla som får länken att komma åt filen eller mappen. Om du väljer det här alternativet kan de du bjuder in dela länken vidare och ge andra som inte var med i din ursprungliga inbjudan tillgång till dokumentet.
Välj alternativ för ny deltagare (du kan justera dessa inställningar senare i Hantera delning av filer och mappar):
Redigera: Tillåt nya deltagare att redigera filen eller mappen.
Endast se och hämta: Tillåt alla som besöker länken att visa och hämta filen eller mappen.
Välj Skapa länk, välj Kopiera länk och skicka den sedan till personen som du vill dela med.
När du delar en mapp har alla objekt i mappen samma åtkomst- och redigeringsalternativ som huvudmappen. Om du vill ändra åtkomst eller alternativ för nya deltagare måste du ändra inställningarna för den delade mappen. Du kan inte välja en enskild fil eller mapp i den delade mappen och lägga till deltagare i den.
Se Hantera delning av filer och mappar om du vill lägga till eller ta bort deltagare eller sluta dela filen.
Om du har delade Pages-, Numbers- eller Keynote-filer på iCloud Drive kan du läsa och redigera dem i Pages, Numbers eller Keynote på iCloud.com.