Skapa och ansluta till delade album i Bilder på iCloud.com
Du kan använda Delade album för att dela bilder och videor med de personer du väljer – och de kan lägga till egna bilder, videor och kommentarer.
Det finns inställningsanvisningar i Ställ in Delade album på iCloud på alla dina enheter. Information om hur du skapar ett album som inte delas finns i Organisera bilder och videor i album.
Obs! Alla funktioner är inte tillgängliga i alla länder eller regioner.
Skapa ett delat album
Gå till icloud.com/photos och logga in på ditt Apple-konto (vid behov).
Välj Delade album i sidofältet och välj sedan
.
Skriv in ett namn för det nya albumet och gör sedan något av följande:
Välj vem som kan få åtkomst: Välj Personer du väljer eller Alla med länken. Om du väljer Personer du väljer kan du slå på Förfrågningar om åtkomst.
Gör albumet tillfälligt: Aktivera Gör albumet tillfälligt för att ställa in albumet så att det förfaller efter 30 dagar. Efter den tiden raderas alla bilder och videor i albumet som inte har sparats i bildbiblioteket.
Tillfälliga album räknas inte in iCloud-lagringen.
Välj Skapa.
Hantera delning av ett album
Om du är den som har skapat ett delat album så har du kontroll över vem som har åtkomst till det.
Gå till icloud.com/photos och logga in på ditt Apple-konto (vid behov).
Välj Delade album i sidofältet.
Tryck på eller håll pekaren på ett delat album, välj
och välj sedan Hantera delat album.
Om du ser deltagare och åtkomstalternativ gör du något av följande:
Uppdatera åtkomst för en deltagare: Tryck på eller håll pekaren på en deltagares namn, välj
och välj sedan ett alternativ.
Ta bort en deltagare: Tryck på eller håll pekaren på en deltagares namn, välj
och välj sedan Ta bort deltagare.
Ändra vem som kan få åtkomst: Välj Personer du väljer eller Alla med länken. Om du väljer Personer du väljer kan du slå på Förfrågningar om åtkomst.
Godkänn eller neka förfrågningar om åtkomst: Markera ett alternativ bredvid deltagarens namn nedanför Förfrågningar.
Bjud in en person att delta: Välj Bjud in deltagare, välj Skapa länk och kopiera sedan och dela länken som bara kan användas en gång. Skapa en ny länk om du vill bjuda in fler personer.
Avaktivera oanvända delningslänkar: Om du delar en länk, men inte längre vill att en deltagare ska kunna gå med i albumet, väljer du
och väljer sedan Ta bort oanvända delningslänkar.
Om du ser Abonnenter kan lägga till gör du något av följande:
Tillåt personer som du bjudit in att lägga till i detta album: Aktivera Prenumeranter kan lägga upp.
Tillåt vem som helst att visa albumet på iCloud.com: Aktivera Offentlig webbplats.
Tips: Om Offentlig webbplats är aktiverat kan du välja Kopiera för att kopiera länken och skicka den till andra.
Bjud in fler personer: Välj
, ange en eller flera e-postadresser och välj sedan Bjud in.
Ta bort en abonnent: Välj
bredvid abonnentens namn.
Anslut till ett delat album
Välj länken du fick och välj sedan Anslut. Du kan behöva be om åtkomst, ange din e-postadress eller logga in på ditt Apple-konto.
Om du ansluter via e-post och vill spara albumet på ditt konto loggar du in på ditt Apple-konto.
Radera eller lämna ett delat album
Om du har skapat ett delat album kan du radera det. Om du är deltagare kan du lämna det.
Gå till icloud.com/photos och logga in på ditt Apple-konto (vid behov).
Välj Delade album i sidofältet.
Tryck på eller håll pekaren på ett delat album och välj sedan
.
Välj Hantera delat album och välj sedan något av följande:
Radera delat album: Albumet tas automatiskt bort från alla dina enheter och deltagarnas enheter.
VARNING: Om du raderar ett delat album raderas alla bilder i det permanent. Se till att du har sparat alla bilder som du vill behålla innan du fortsätter.
Lämna delat album: Albumet tas automatiskt bort från enbart din enhet.
När du har skapat ett delat album kan du överföra bilder och videor.